Armageddon- The end

In Fotoböcker 2013 on 3 december, 2013 at 05:45

armageddomslag

Carl Johan Erikson

OEI editör

ISBN 9789185905539

Armageddon är den plats, enligt bibeln, där Antikrist skall samla sina styrkor inför den slutliga kampen mellan det onda och det goda. Platsen anses finnas på riktigt i Jezreedalen i norra Israel. Det är onekligen ett område där läget är spänt. Södra delen av dalen tillhör Palestina och Syrien och Libanon ligger nära. Den här spänningen kan man läsa in i den här bokens bilder.

Men man kan också se boken som en samling väldigt fina svartvita landskapsbilder i panoramaformat. Jag föredrar nog den läsningen. Bilderna påminner en hel del om de där bilderna Koudelka gjorde till det franska DATAR projektet.

De kunde vara vilket jordbrukslandskap som helst. Bara lite skräpigare. Och med ett slags rörsystem som dyker upp här och där. Och vid en noggrannare läsning finner jag nog ändå en slags känsla av att här kommer något att hända, när vi minst anar det.

Som en slags bildtext finns till varje bild en liten handritad karta. Dom är helt omöjliga att navigera efter men ger ändå en känsla för var vi befinner oss. Dom är också väldigt fina.

armageddtext2

armainsides2

Tommy Arvidson, fotograf och skribent i Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: