Passenger seat

In Fotoböcker 2013 on 25 oktober, 2013 at 02:43

Pass-seat

Per Englund

Museum Paper 2012

ISBN9789197815024

En del fotografer fotograferar jämt. Till synes utan anledning eller syfte. Där finns en rastlöshet och och en önskan att stoppa tiden. Jag känner en fotograf som fotograferat snöhögar. Någon har fotograferat kråkbon.

Per Englund bodde en tid i en liten lägenhet i korsningen Högalidsgatan /Långholmsgatan i Stockholm. Efter att en tid planlöst fotograferat den vardagliga dramatiken på gatan, började han fotografera passagerarna i bilarna som stannade vid rödljuset. På de trettio sekunder han hade på sig hann han få några bra exponeringar. Lite grann som att fiska säger han själv i en sluttext. Det händer mycket där vid stoppet. Händer söker varandra. Någon kollar sin kalender. Ett passagerarsäte fylls helt av en jättelik pelargon. En fågel transporteras i sin bur övertäckt av en handduk.

Pass insida

Vi blir delaktiga i en vardagens teater som aldrig tar slut.

Boken har ett elegant konstläderomslag med ett utstansat kikarhål. Trettio ögonblick från från ett trafikljus i Stockholm. Street photography utan att lämna hemmet.

Tommy Arvidson, fotograf och skribent i Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: